VAN / İPEKYOLU - Fatih Sultan Mehmet İlkokulu

May

Etik Haftası nedeniyle okulumuzda etik konusunda öğrencilerimizin dikkatini çekmek amacıyla; "Etik" konulu afişler ve özlü sözlerle düzenlediğimiz, "Etik Panosu" hazırladık.

May

Oyunun ve açık havanın çocuğun hayatındaki önemine vurgu yapmak, eğitimciler, aileler ve toplumda olumlu farkındalık oluşturmak amacıyla okul öncesi eğitim kurumlarında 'Oyun Her Zaman Her Yerde ve Herkese!' sloganıyla etkinlikler yapıldı.

Nis

İç organlarımızın yerlerini ve  görevlerini drama yöntemini kullanarak öğrencilerimize aktarıldı.

Nis

Yeşilay Haftası süresince  okulda alkollü içecek ya da bağımlılık yaratacak maddeler kullanılmasının zararları hakkında bilgiler verildi.

Mrt

18 Mart 2019 tarihinde Çanakkale Zaferi coşkuyla kutlandı.Aziz şehitlerimiz saygı ve rahmetle anıldı. Günün anlam ve önemini anlatan şiirler okundu.

Mrt

Okulda sınıflara girerek deprem,tahliye planı, siren sesleri  ve diğer detay konularına yönelik bilgilendirmenin yapılmasının ardından çalan sirenlerle öğrenciler sınıflarda deprem anında yapılması gerekenleri uyguladılar. Acil durum alarmının ardından okuldaki öğrenci ve öğretmenden oluşan topluluk, kontrollü bir şekilde okul binasından çıkarıldı.

Ailelere Tavsiyeler

AİLEMİZİN YENİ ÜYESİNİ TANIYIN

1.  En az çocuğunuzu koruyacak kadar İnternet kullanmayı öğrenin.

2.  İnternet kullanımında yasaklayıcı değil, zaman açısından sınırlayıcı olun.

3.  İnternetin derslerini aksatmasına izin vermeyin.

4.  Diğer sosyal aktivitelere katılımını özendirin.

5.  İnternet sebebiyle sorumluluklarını yerine getirmemesine fırsat vermeyin.

OLASI TEHLİKELERİ ÖĞRENİN

1. Tanımadıkları kişilerle arkadaşlık

2. Aşırı kullanımın sebep olduğu internet bağımlılığı

3. Fiziki sağlık sorunları

4. Öfke, şiddet ve yalnızlık gibi psikolojik sorunlar

5. Şiddet ve müstehcen içerikli görüntüler

BİLMELERİ GEREKENLERİ ÖĞRETİN

1. İnternette tanımadıkları kişilerden gelen arkadaşlık tekliflerine hayır demeyi

2. Hoşlanmadıkları bir durumu sizinle paylaşmaları gerektiğini

3. İnternet üzerinden gelen cazip, fakat aldatıcı teklifleri reddetmeyi

4. İnternetin gerçek hayattan çok farklı olduğunu

5. Hayatın sadece İnternetten ibaret olmadığını

ÖNCE SİZ ÖRNEK OLUN

1. İnternet kuralları belirleyin ve bunlara önce siz uyun.

2. Çocuklarınızla aranızda aile sözleşmesi imzalayın ve uygulayın. Örnek sözleşme.

3. Belirlediğiniz İnternet kullanım zamanına siz de riayet edin.

4. İnternet dışında aile içi aktiviteler düzenleyin.

5. Çocuğunuzun en iyi ve en güvenilir arkadaşı siz olun.

SOSYAL AĞLARA DİKKAT EDİN

1. Çocuğunuz bu sitelere (örn. facebook) üye ise, sizde üye olup onun arkadaşı olun.

2. Profillerindeki gizlilik ayarlarını yapmasını sağlayın.

3. Tam isim, adres, telefon, okul, özel fotoğraflarını paylaşmamasını söyleyin.

4. Tanımadıkları kişileri arkadaş listelerine eklememelerini söyleyin.

5. Arkadaşı olarak kimlerle arkadaşlık ettiğini aralıklarla kontrol edin.

İnternetin güvenli kullanımı ile ilgili ayrıntılı bilgilere www.guvenliweb.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Ock

Okulumuz anasınıf öğrencilerinin meslek gruplarının görevlerini daha iyi anlamalarını sağlamak amacıyla öğretmenlerimiz rehberliğinde oyun avcılarına götürüldü.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti´nin Kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN aramızdan ayrılışının 80. Yılı anma programı tüm yurtta olduğu gibi, okulumuzda da yapıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan programda, Ulu Önder´in Hayatı ve Fikirleri konusunda konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzda öğrencilerimize 2-8 kasım lösemili çocuklar haftası kapsamında bilgilendirme yapılarak videolar izletildi.

Kas

Okulumuzda anasınıfı öğrencileri kızılay ile ilgili etkinliklerle kızılay haftası kutlandı.

Ekm

2018-2019 eğitim öğretim yılının sizlere sağlık, mutluluk getirmesini, vatanımıza ve milletimize hayırlı olması dileğiyle hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım.

Saim ADANAŞ

Okul Müdürü